Mikä on Neofitin tausta?

Neofitin tarina ei ala kuntokeskuksesta tai läpimurrosta uusimmassa 3D-teknologiassa. Tarinamme alkaa Suomen eteläisestä saaristosta, Tammisaaresta, jossa nuori poika jännitti jousipyssynsä nuolen.

Meistä jokainen haluaa haastaa itsemme. Se on osa ihmisyyttä. Olipa kyse jousiammunnasta, juoksemisesta, mistä tahansa, haluamme löytää tilan, jossa tavoitteemme on tasapainossa realismin ja haastavuuden kanssa. Se tekee elämästä hauskaa!

Tämä ajatus nousi mieleeni, kun näin oman poikani intensiivisen keskittyneenä jännittämässä jousipyssyään. Juuri sopivalla etäisyydellä taulusta, jotta täydellinen osuma oli mahdollinen, mutta samalla pojan taitoja haastava.

Tajusin samalla, että välineet, joita käytämme seurataksemme tavoitteitamme, ovat usein pelkästään numeroihin perustuvia. Teemme lukemattoman määrän mittauksia ja seuraamme numeroita nähdäksemme, saavutammeko tavoitteemme vai emme. Paino, rasvaprosentti, painoindeksi tai viskelaarisen rasvan määrä - kaikki hyödyllisiä tietoja, mutta vaikeita ymmärtää ja omaksua. Eikä kaikkia numeroita edes muista!

Ymmärsin, että meidän pitää löytää uusi tapa esittää numerot. Meidän pitää kääntää koko prosessi: sen sijaan, että tuotamme numeroita lukuisista lähteistä ja laitteista, voisimme näyttää kaikki numerot – ja jopa paljon enemmän – mielenkiitoisesti täydellisellä 3D-kuvalla ihmisestä. Numerot muuttuvat ymmärrettäväksi kuvaksi ja itsensä näkeminen 3D-kuvana on hetki, joka ei unohdu ikinä!

Tämä oivallus muutti Neofitin suunnan.

Neljän ystävän yhteisö oli rakentanut maailman mittakaavassa ainutlaatuisen 3D-skannerin. Sillä oli tarkoitus teettää kuluttajille täydellisesti istuvia pukupaitoja, mutta yksi jousipyssyn laukaus muutti tavoitteen: 3D-skanneri ei enää mahdollistaisi ainoastaan kuluttajille täydellisiä pukupaitoja, vaan motivoisi ihmisiä myös saavuttamaan tavoitteensa ja voimaan hyvin.

3D-skannerille löytyi uusi, ihmisiä aidosti hyödyttävä tarkoitus oman kehomme hyvinvoinnin edistäjänä.

Enää meidän ei tarvitse muodostaa mielikuvaa kehostamme pelkkien numeroiden perusteella, vaan näemme aidosti oman kehomme ja siinä tapahtuvan muutoksen. Se on voimakas ja vahvasti motivoiva kokemus.

Tästä Neofitin todellinen tarina vasta alkaa.